Hans Hiltermann Hans HiltermannFotografie, een bijzonder essentieel onderdeel van een goede productfoto of campagne. Met een foto staat of valt alles. Schaduwen, belichtingen, sluitertijden, lenssoort. Alles is van belang om een foto zo mooi mogelijk te maken. En om deze foto een bepaald gevoel en een bepaalde emotie mee te geven. Deze emotie of dit gevoel krijg nog meer bij een portretfoto. Elk portret heeft een lading, een emotie. Sommige portretten zijn zo enorm intrigerend dat je ernaar blijft kijken.

Hans Hiltermann is een fotograaf die zo’n portret kan schieten. Een portret, zo puur, dat je ernaar blijft kijken. Waarvan je de ziel bijna kunt lezen. Waarbij je de rimpeltjes kunt tellen en je bij elke uitademing verwacht dat de hoofdharen meebewegen in deze luchtstroom. Waarbij je wacht tot deze persoon gaat knipperen, glimlachen of je misschien laat schrikken.

Zoals Hans het zelf beschrijft: “In de portretten die ik maak, ben ik op zoek naar puurheid en vertrouwen. De innerlijke mens, in alle rust vastgelegd in een tijdloos beeld. Een foto die bewuste aandacht en aanwezigheid vangt. Boeiend, omdat je naar een mens kijkt die jou in vertrouwen aankijkt.”

Begonnen als reclamefotograaf is Hans Hiltermann overgestapt in de portret-fotografie wereld. Maar liefst 6 jaar duurde het voor hij dé perfecte portretfoto geschoten had. Inmiddels is hij meer dan 500 portretten verder. Zijn perfecte portrettenreeks, genaamd YOU, komt vanuit zijn hart.

Voor wie dit wil ervaren? Dat kan nog tot 28 augustus 2016 in Museum Singer in Laren.

Of ervaar en voel deze puurheid via www.documentyou.org/medium/

Meer informatie:

http://hanshiltermann.nl/

http://dawntime.nl/2013/03/18/de-weergaloze-wereld-van-fotograaf-hans-hiltermann-winactie/