Wauw, de Xbox One S, wat een mooi ding! Gisteren was het weer zover. De E3 persconferentie. KAN zat er klaar voor. Xbox livestream aan, sushi op schoot & kijken maar! De E3 is de gamebeurs waar onder andere Xbox nieuwe pareltjes onthult. En wat voor een pareltjes kwamen hier tevoorschijn. Microsoft toonde onder andere een kleinere Xbox One, de Xbox One S, en een gameconsole die 4K en virtual reality ondersteunt. Gebukt onder de geheimzinnige naam ‘Project Scorpio’, zal deze laatste uiteindelijk moeten leiden tot de opvolger van de Xbox One.

Even terug naar de Xbox One S. Hij is 40 procent kleiner dan de Xbox One en is qua rekenkracht gelijk aan de grote broer. De kleine Xbox wordt geleverd met een standaard om de console rechtop te plaatsen. De Xbox One S kan gebruikt worden voor het kijken van 4k-video’s. Ook is ondersteuning voor hdr-materiaal toegevoegd. Het gaat dan om videomateriaal van diensten zoals Netflix, maar ook is er een uhd-blu-ray-speler ingebouwd. Ook stelt Microsoft dat games in hdr afgespeeld kunnen worden.

Microsoft zegt een verbeterde draadloze controller mee te leveren met de Xbox One S. Wat indeling van de knoppen betreft is er niets gewijzigd, maar het ontwerp is voorzien van een textuur voor meer grip. De controller werkt draadloos met bluetooth en heeft een groter bereik dan de huidige variant.

Microsoft verkoopt de nieuwe Xbox One vanaf augustus voor minstens 299 dollar. Een Nederlandse prijs is nog niet bekendgemaakt. Project Scorpio zal eind 2017 worden verkocht. Een exacte verkoopdatum of prijs is nog niet bekendgemaakt.

 

Bron: E3, NU.nlTweakers