Wifi, tegenwoordig heb je het bijna altijd en overal. Maar natuurlijk willen we altijd meer. Op meer plaatsen maar vooral nóg sneller! De huidige snelste heeft een maximumsnelheid van 4,5 Mbps en dat is prima (tenzij je je hele digitale videobibliotheek heen en weer wilt slepen – dan wint het ongeduld het en wil je dat het sneller gaat) Wifi Alliance heeft nieuwe Wifi-technieken: WiGig. WiGig gaat tot 8 Mbps. Klinkt te mooi om waar te zijn? Ja, dat is het misschien ook. Dit soort snelheden worden alleen gehaald over korte afstanden. Tot 10 meter om precies te zijn.

Waar is het dan handig voor? Vooral om hele zware content zoals 4K streams of VR binnen één ruimte draadloos over te kunnen brengen, of om laptops en andere apparaten draadloos te kunnen docken met alle apparatuur. Je loopt je kantoor in, zet je laptop neer en alles is direct verbonden, zonder gedoe met kabels etc.

Het gaat de huidige Wifi niet vervangen. WiGig werkt op 60 Ghz, onze Wifi op 5 Ghz. De hogere frequentie gaat minder goed door solide objecten, zoals bijvoorbeeld de muur in je woning. Puur en alleen handig voor lokaal gebruik dus.

Bron: Dutchcowboys