De één kan niet zonder het ander: bij storytelling vertel je echt een verhaal, met dit verhaal probeer je bij de doelgroep een prikkel te raken. Bij contentmarketing wil je ervoor zorgen dat het verhaal ook goed gelezen/gehoord wordt, daar worden de juiste middelen voor ingezet.

Ons brein

Bij MarketingTribune leggen ze uit dat ons brein een geboren verhalenverteller is en alles dus begint met een goed verhaal. En met dit verhaal willen we bij de consument graag de aandacht krijgen en zelfs een beslissing te nemen om te kiezen voor desbetreffend merk/product. Daarom weten we bij ‘KAN creëren’ dat we kijken met onze ogen maar wat we zien wordt weer bepaald door onze hersenen. De linker en rechter helft: ratio en emotie. Hierdoor maken we ons eigen tekst bij het zien van een foto en krijgen we visualisaties bij het lezen van een boek. Zo moet de tool storytelling ook gebruikt worden.

Verhalen die je raken

We leven in een maatschappij waar je per dag honderden uitingen voorbij ziet komen, nu is de vraag waarom blijft de ene hangen en de andere niet? Belangrijk is dat de verhalen echt zijn, dat het je raakt en dat de doelgroep het verhaal begrijpt. Daarom hebben we de marketing weer nodig om ervoor te zorgen dat het verhaal verspreid wordt en de aan dacht krijgt wat we zoeken.

Storytelling was een aantal jaren een hype maar het is wel duidelijk als je storytelling samen met een marketingplan goed inzet dat er wel geluisterd wordt. De story moet niet te commercieel zijn, te overdreven of te luid, hier zit niemand op te wachten. Het hele verhaal moet kloppen: de tekst, foto’s, illustraties, animaties en alle communicatie uitingen. Dit moet nauw op elkaar aansluiten zodat het 1 complete story wordt, dat is storytelling, dat maakt het tot een goed verhaal.

Meer interesse?

Bij KAN creëren vertellen we graag verhalen, dit doen we altijd samen met desbetreffende opdrachtgever. We willen samen hetzelfde: een geloofwaardig verhaal en als we dit samen doen komen we het verst. Bel of mail ons voor een vrijblijvende afspraak.