Heerlijk van de zon genieten én tegelijkertijd je mobieltje of camera opladen zonder zelf een mobiele lader mee te nemen? In Den Haag kan dit sinds deze week. De solar zitbank biedt de mogelijkheid smartphones, tablets, camera’s en andere apparaten met USB-aansluiting op te laden. Je hoeft hier dus nooit meer te balen dat je telefoon uitvalt tijdens je favoriete spelletje, het gezellige telefoongesprek of wanneer je een belangrijk appje verwacht. En niet alleen op een zonnige dag kun je hier opladen. Het bankje slaat alle zonne-energie op, dus ook op een grijze dag doet het bankje zijn werk.

De solar zitbank is ontwikkeld door het Haagse bedrijf InfraMarks. Een trots bedrijf. “De gemeente Den Haag ziet haar inwoners graag buiten verblijven. Door de plaatsing van de solar zitbanken wordt het erg gemakkelijk om buiten rustig te gaan zitten en tegelijkertijd je mobiele apparaat op te laden. Hiermee speelt Den Haag in op de behoefte van onze moderne samenleving.”

Wil je met dit mooie weer ook even lekker opladen? Er staat een solar zitbank bij stadsboerderij Op den Dijk in Wateringseveld en er staat er één bij de stadsboerderij in het Zuiderpark. De gemeente kijkt waar nog meer banken geplaatst gaan worden.

Bron: AD