De Beethovenstraat in Amsterdam is erg toekomstgericht. Deze winkelstraat krijgt dan ook, als eerste in Nederland, een Shopping Street Innovation Lab, waar retail-innovaties in de praktijk worden gebracht en kunnen worden onderzocht.

Hoe moet je deze toekomstgerichte straat voor je zien? In een aantal winkels heb je bijvoorbeeld de Glass Wall Box in de etalage, een bodyscan bij een modewinkel en een virtual reality-tour bij een reisbureau.

De reden van deze retail-innovatie? Voorzitter van de winkeliersvereniging Ruud Strootman vertelt dat de wereld verandert. Door de opkomst van internetwinkels en de veranderende behoeften van de consument is deze verandering merkbaar. Winkelstraten moeten innoveren om bestaansrecht te houden en klanten te blijven trekken, ook in de toekomst. Hiervoor is het Shopping Street Innovation Lab bedacht.

Wat houdt dit Shopping Street Innovation Lab in? Een jaar lang worden verschillende innovaties getest bij verschillende winkels in de Beethovenstraat. Denk aan digitale pashokjes en interactieve schermen in de etalages met informatie over de producten in de winkel. Een stapje in het winkelen van de toekomst dus. De tijd moet uitwijzen of het succesvol is, maar de energie en het enthousiasme is er!

Bron: HBMEO