Intertoys komt met een nieuw concept, als test, op drie locaties in Nederland. Wat houdt dit nieuwe concept in?

Intertoys wil ‘de magie terug in de winkels brengen’. Dit gaan zij doen door beleving meer terug te laten komen in de winkels. Deze beleving komt op verschillende manieren naar voren. Denk aan lachspiegels, uitkijktorens, speelpleinen en een deel van het speelgoed wat je echt kunt uitproberen. De kassa is uitgerust met een slagboom, die na het afrekenen met een druk op de knop geopend kan worden. Een groot speelparadijs voor de kinderen dus. Verder worden de proefwinkels ingedeeld op type speelgoed, in plaats van op merk. Playmobil ligt dan niet meer bij de Lego, maar juist in de buurt van de poppen. Dit omdat het allebei betrekking heeft op een rollenspel.

Nieuwe merkstrategie

Met deze drie proefwinkels start Intertoys met de ontwikkeling van een nieuwe merkstrategie. Gedurende deze periode kunnen er elementen toegevoegd en verwijderd worden, om zo te zien wat het beste werkt en een definitief concept te hebben. Dit concept wordt vanaf volgend jaar uitgerold in alle winkels.

Ook het logo wordt onder handen genomen. Dit nieuwe logo komt straks ook op de gevels van de Toys XL en Bart Smit winkels te staan. De naam Bart Smit verdwijnt begin volgend jaar uit het straatbeeld, waarna alle Toys XL winkels worden omgebouwd tot flagshipstores van Intertoys.

Wie nieuwsgierig is naar het nieuwe concept kan al terecht in de winkel in Leerdam. De komende weken zijn ook Hoorn en Amersfoort aan de beurt.

Bron: Retailnews