Bij KAN zijn we regelmatig druk met het voorbereiden en begeleiden van een photoshoot. Omdat je niet zomaar uit het niets kunt beginnen met shooten, komt er een hoop voorbereiding bij kijken. Wij dachten dat het leuk zou zijn om een kijkje in de ‘shoot-keuken’ te nemen.

  1. Start met een concept & moodboard.

Natuurlijk is stap 1 het concept. Je hebt iets bedacht wat echt te gek is. Iets wat bovendien perfect bij het merk of de klant past. Het eerste wat je daarna doet is een moodboard maken. Op een moodboard verzamel je voorbeelden en sfeerbeelden die dienen als inspiratie voor de photoshoot. Zo heb je de stijl op papier staan en heeft iedereen die meewerkt een houvast. De klant kan het zo natuurlijk ook beoordelen. Is dit het gevoel dat de klant in zijn hoofd had? Als dit matcht ben je op de goede weg. Dan is het tijd voor stap 2.

  1. Het dreamteam

Het dreamteam bij elkaar zoeken voor je photoshoot is wederom een leuke uitdaging. Welke fotograaf past goed bij de stijl, welk model past goed bij de sfeer en welke visagist en stylist kan dit het beste? Daarnaast een productmanager die zorgt dat alles klopt en volgens planning verloopt en niet te vergeten het creatieve brijn die het concept bedacht heeft. Het dreamteam moet elkaar aanvullen.

Photoshoot

Photoshoot

  1. Voorbereiding

De shoot zelf vergt ook de nodige voorbereiding. Hier moet een storyboard voor gemaakt worden. Waar gaat het plaatsvinden? Is het een studioshoot, of juist een locatie shoot? Wanneer je dit helder hebt, en er blijkt sprake te zijn van styling van de studio of locatie, is dit iets waar je de tijd voor moet nemen. Dit moet namelijk perfect passen bij het concept. Ook de styling van de modellen en de visagie moeten hierop aansluiten. Het plaatje moet kloppen.

  1. The BIG day

Allereerst, zorg voor een draaiboek! Wat, wanneer, waar en wie. Hoe ziet de dag eruit, welke foto’s heb je nodig, de uitstraling, look & feel. Zorg dat iedereen precies weet wat de bedoeling is en wat er van ze verwacht wordt, zodat er zo efficiënt mogelijk gewerkt wordt. Natuurlijk is er altijd ruimte voor de spontane ingevingen want die moeten zeker niet vergeten worden. Een shoot-dag is ontzettend leuk, gezellig, spannend en soms een beetje stress. Maar dat hoort er allemaal bij natuurlijk 😉

Hierna is het tijd voor de nabewerking en kan de klant de foto’s ontvangen. Het geluksmomentje wat je hebt als je het resultaat ziet is heerlijk! Klant blij, wij blij!

Photoshoot