Niets is lekkerder dan alles wat je nodig hebt op 1 plek te kunnen kopen. Als je een Xbox koopt, wil je direct een Gold Card, accessoires en een game hebben. En bij je smoothieapparaat aankoop wil je het liefst direct een grote bak fruit erbij. Media Markt wil dit gemak doorzetten in wat zij de klanten aanbiedt. Een totaaloplossing bieden op het gebied van elektronica dus. “Om deze reden verkoopt Media Markt naast koffiezetapparaten ook koffiebonen en ontkalkingssets en is het niet gek als ze over een tijdje ook wasmiddel en vaatwastabletten verkopen”, zo zegt coo Dennis Hooijmans,  bij RetailTrends.

Vroeger gingen we naar de Media Markt als we een apparaat nodig hadden. Een telefoon, wasmachine of televisie bijvoorbeeld, alles werd bij de Media Markt gekocht. Tegenwoordig wil deze retailer naast de apparaten ook de bijbehorende abonnementen verkopen. Ze willen voor lange tijd met de klanten optrekken, klanten loyaal maken. Ofwel, een klant voor het leven hebben.

Het businessmodel van Media Markt beweegt zich, volgens Dennis Hooijmans, dan ook steeds meer in de richting van een lifetime-model. “Niet alleen via de telefonie, televisies, maar ook op het gebied van verzekeringen, financieringsmodellen en leasing, waarbij klanten bijvoorbeeld een maandbedrag betalen om van een product gebruik te maken.”

Binnenkort dus alles binnen handbereik bij je nieuwe wasmachine, smoothiemachine of tablet!

Bron: www.retailnews.nl