Bij KAN communiceren werken vrouwen met twee rechterhanden – we kunnen klussen 😉 ! Naast toffe brainstormsessies, fotografie, concepten ontwikkelen, ontwerpen, plannen en alle dagelijkse dingetjes is KAN namelijk ook thuis in het (technisch) klussen op locatie voor instore communicatie. Naast de diverse instore materialen: losse displays, maar ook gehele shop-in-shops en bijvoorbeeld schap aankleding was het afgelopen week tijd voor de Xbox Corner bij Media Markt. Deze Xbox hoek brengt een stukje Xbox beleving op de winkelvloer. Bepakt en bezakt ging ik, Sharon, op pad om de nodige zaken te vernieuwen.

3D letters springen in het oog

Op donderdagmiddag, rond een uurtje of 15:00, kwam ik aan bij de Media Markt. Eenmaal op de juiste plek in de winkel moest ik terug naar de auto om de rest van de spullen te halen. Een kwartier eerder stond ik namelijk heerlijk te klungelen bij de auto (had ik maar 3 rechterhanden – dan had ik het allemaal in één keer meer gekregen) en moest ik concluderen dat het toch twee keer wandelen ging worden, kom ik misschien vandaag dan toch aan mijn 10.000 stappen.

In de Xbox-hoek heb ik een praatje gemaakt met de medewerker die op dat moment op de afdeling stond en kort uitgelegd wat ik ging doen. Als ik hulp nodig had mocht ik hem altijd roepen, altijd aardig als dat aangeboden wordt. Ik begon met de basis-update in de hoek. Nieuwe panelen, nieuwe schapstroken én een nieuw artwork op diverse plekken. Op de demo plekken heb ik aan de voorkant 3D letters geplakt, bestaande uit het Xbox logo & de URL. Dit moet natuurlijk hélemaal recht zitten, thank god voor de waterpas, en precies in het midden. Het resultaat is erg gaaf al zeg ik het zelf. Zowel van een afstand als van dichtbij ziet dit er te gek uit en springt het in het oog!

Kleine hulplijn

Na de basismaterialen was het tijd om de nieuwe Xbox One S te plaatsen, te installeren, te beveiligen en de demo’s laten draaien. Hier komen de rechterhanden pas echt goed van pas 😉 Boren, schroeven, monteren, demo’s plaatsen. Met een klein beetje telefonische hulp met de demo ging het allemaal voortvarend. Tot het 18:00 was. Bevrijdingsdag, de Media Markt ging dicht. Heel onhandig van mij, ik heb er natuurlijk helemaal niet bij nagedacht! Met nog een klein half uurtje aan werk te gaan zat er niks anders op dan vertrekken. Ik heb snel alle spullen bij elkaar gepakt. Terwijl ik naar de auto liep heb ik met Xbox overlegd of het goed is als ik het morgen afmaak.

Vrijdag 8:30 uur stond ik weer met frisse energie in de parkeergarage van de Media Markt Arena. Ik was klaar om mijn werk af te maken!

De demo’s draaien, de communicatie ziet er netjes uit, de Xbox corner ziet er dus weer top uit!! Een klein filmpje voor een sfeerimpressie 🙂