Een rugzak met ingebouwde zonnepanelen en batterijen die je apparatuur van stroom kan voorzien. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. Er een een kickstarter-campagne opgezet voor de Solar Array en de Solar OffGrid.

De Array, de zwaarste van de twee, biedt 10 Watt aan power en 19,000mAh aan batterij. De gemiddelde smartphone heeft rond de 3000mAh aan batterij, dus dit is een serieus ding. Hij is sterkt genoeg om je laptop of drone op te laden. Zijn kleine broertje is de OffGrid. Met 6 Watt en 4000mAh aan batterij is dit een beduidend lichtere versie. Echter genoeg om je telefoon weer te voorzien van een volle accu. Hiernaast zijn de rugzakken waterproof van buiten (gemaakt van gerecyclede PET-flessen) en kunnen ze tegen een stootje dankzij de robuuste zonnepanelen. Verder heeft hij voldoende handige vakjes voor al je spullen.

Wat is de maar? De prijs en het gewicht. Ze wegen 1,5 en 2,5 kilo, niet heel licht. De prijs? 200 en 380 dollar. Best een prijs voor een rugzak, maar dan heb je wel een item dat in elk opzicht handig is! Even de kickstarter checken dus. Waar? Nou hier: kickstarter