KAN heeft zich verder uitgebreid met fotografie opdrachten. Naast de product fotografie (door Mariska en Monique) doen we nu ook alle andere shoots in eigen huis (door San). Van lifestyle tot conceptmatige opdrachten. De reden dat we deze stap hebben gezet is naast onze passie dat het ook erg praktisch is.

Fotografie op basis van creatieve concepten

De product fotografie doen we veelal voor verpakkingen en diverse communicatie uitingen, van social tot OOH tot instore. Afhankelijk van de opdracht zullen we deze product foto’s uitvoeren naar aanleiding van het creatieve concept. Deze foto’s kunnen dus speels, dromerig en kleurrijk zijn of gewoon basic, beelden die vaak vrijstaand gebruikt worden. Ook hier zit veel variatie in. Een stilleven kan vaak dus ook spannender gefotografeerd worden, het hoeft niet altijd recht toe recht aan 🙂 We denken graag mee met onze klant zodat het eindresultaat naar ieders tevredenheid is.

Samen brainstormen

Daarnaast nu dus ook de conceptuele fotografie, dat is een breed begrip. Het idee kwam doordat de meeste opdrachten als volgt gaan. Klant communiceert met de accountmanager van het reclamebureau, deze brieft het intern naar het creatieve team en de projectmanager. Dan gaat er een brainstorm sessie overheen. Naar aanleiding hiervan maken we een aantal schets voorstellen en indien nodig een moodboard. Dit wordt met de klant besproken, de feedback volgt, aanpassingen worden gedaan en dan wordt de fotograaf erbij gehaald.

Driehoek

In dit verhaal voert de fotograaf alleen uit wat het bureau met de klant bedacht heeft. Wij denken dat als we hier samen over brainstormen. Dus klant, KAN en fotograaf. Zodat het a) efficiënter werkt en b) er meer ideeën naar voren komen, omdat een fotograaf weer meer kan inbrengen. KAN creëren denkt op deze manier het beste van te kunnen bieden voor de klant.

Combineren

Naast reclame fotografie, conceptuele fotografie en product fotografie kunnen we ook alles combineren. Bijvoorbeeld voor een nieuwe release van een product een complete serie foto’s. Uiteraard gemaakt volgens de styleguide en gericht op de juiste doelgroep. Zo hoef je geen foto’s te gebruiken die niet passen bij de strategie van het bedrijf.

Daarom is het zusje van KAN creëren, SUNouSAN erbij gekomen om de driehoek compleet te maken. KAN = Creativiteit, Flexibiliteit en Positiviteit. Hier staan we voor en daarom blijven we ons ontwikkelen.