Heerlijk! Een typisch Nederlands ontbijt. Een witte boterham met een goede laag hagelslag. Pindakaas met hagelslag. Een beschuitje met roomboter en hagelslag. Het is niet weg te denken uit het Nederlands ontbijt en lunch-ritueel. Menig Nederlander neemt dan ook een pakje hagelslag mee op vakantie. Of het nou de Franse camping of een Grieks resort is. Als er maar hagelslag op het brood, of het heerlijke verse Franse stokbroodje, kan. Robbert Vos en Lennart de Jong vinden dat daar een eind moet komen. Zij zijn van mening dat de hele wereld deze Nederlandse traktatie moet leren kennen. Door middel van een crowdfunding campagne wil dit duo de hagelslag naar New York brengen. Om te beginnen….

Niet hagelslag, maar hagelswag (dit bekt een stuk lekkerder voor de Amerikanen), gaat naar Amerika. Het verhaal gaat dat een Amsterdamse chocolatier in de 17e eeuw hagelslag al naar Nieuw Amsterdam (New York) heeft willen brengen. Door schipbreuk werd dit niet gehaald. Eeuwig zonde natuurlijk. De Nederlandse kaas bijvoorbeeld heeft de overtocht wel overleefd en is nu wereldbekend! Tijd om dit ook voor de hagelslag te regelen!

Samen met een chocolatier ontwikkelde Robbert en Lennart in een jaar tijd een chocoladebeleg, met minder suiker en beter chocolade dan de pakjes uit de supermarkt. Het zijn goede stukken chocolade en het smelt langzaam op je tong. Wij gaan er al van watertanden. Het doel van Robbert en Lennart? Eerst Amerika kennis laten maken met deze lekkernij, maar daarna de hele wereld voorzien van hagelswag. Dus binnenkort hoeft het pakje hagelslag niet meer mee in je koffer of handbagage en kun je het Nederlands ontbijt overal nuttigen.

Waar kun je de crowdfunding campagne vinden en je steentje bijdragen? Bekijk ze op kickstarter.

Voor meer informatie: klik je hier!