Iedereen kent de eredivisie natuurlijk. Clubs die strijden om de landstitel. Er komt een nieuwe variant op deze eredivisie, de Eredivisie CV lanceert een officiële competitie voor e-sporters van de eredivisieclubs: de E-Divisie.

De profclubs hebben één voor één hun e-sporters, een professioneel gamer, binnengehaald. Deze e-sporters gaan het duel met elkaar aan in FIFA. “Voor de clubs is het een mooi platform om de betrokkenheid van fans te vergroten en content te creëren,” aldus Alex Tielbeke, directeur van de Eredivisie CV.

Het E-Divisie Europees kampioenschap

Op maandag 6 februari wordt het evenement officieel afgetrapt. Na 17 speelrondes is duidelijk wie zich de eerste landskampioen mag noemen en Nederland mag vertegenwoordigen op het Europees kampioenschap: EA Sports FIFA 17 Ultimate Team Championship Series. Bij winst stroomt de E-Divisie kampioen door naar het wereldkampioenschap.

Voor Endemol Shine Nederland, producent van onder meer Fox Sports, is de E-Divisie een unieke kans om online gaming en sport te verbinden.

Bekendmaking E-sporters

Meer over de E-Divisie wordt op woensdag 1 februari 2017 bekend gemaakt. Hier worden de e-sporters bekend gemaakt, wordt bekend gemaakt waar de wedstrijden uitgezonden worden en hoe de game- en voetballiefhebbers onderdeel kunnen worden van deze divisie. Voor meer informatie klik je hier.

Bron: Eredivisie.nl & NOS