Het is weer bijna 31 december en dus tijd voor de oer Nederlandse gewoonte om vuurwerk af te steken om 00.00 uur om het nieuwe jaar in te luiden en dit te vieren. Dat is vooral gezellig en leuk. Alleen wordt het steeds vroeger dat er vuurwerk afgestoken wordt en dat vooral ouderen en dieren hier de dupe van zijn. Daarom dachten we bij KAN creëren , dit zou toch anders moeten kunnen? We zijn toch allemaal mensen met gevoel vooral als het om kinderen, ouderen en dieren gaat.

Niemand wil dat zijn/haar familie, geliefde, vriend, of huisdier gewond raakt omdat er (illegaal) vuurwerk wordt gegooid. Of dat het al vroegtijdig wordt afgestoken en ze daardoor niet meer de straat op durven omdat ze zo bang zijn. Dat kan nooit het doel van dit feestje zijn. Daarom willen wij, KAN creëren een steentje bijdragen. Nee we gaan niet opvoeden of regeltjes opstellen we vragen alleen: Denk ook aan een ander met vuurwerk afsteken.

Vuurwerk is niet bedoeld om anderen bang te maken

Dus alsjeblieft steek je vuurwerk alleen op oudejaarsavond af. En doe je het toch eerder, denk dan vooral ook aan de ander. Op die manier is het een feestje voor iedereen. Want vuurwerk is dan misschien van oorsprong om boze geesten mee te verjagen, het is niet bedoeld om mensen en dieren te verjagen. Want niemand wordt toch blij met het idee dat jou plezier iemand anders groot verdriet kan doen.

Walgelijk geweld bij dieren

En dan nog maar niet te denken aan al het walgelijke geweld! Wie doet zoiets en waarom? Dan heb je toch een zieke geest, net als wat deze kat is overkomen…. echt vreselijk.

Denk ook aan een ander tijdens het afsteken van vuurwerk

Daarom nogmaals, denk alsjeblieft niet alleen aan jezelf als je vuurwerk afsteekt maar hou ook rekening met die ander dan komt het allemaal goed en wordt het een mooi oud en nieuw feestje.

Denk ook aan een ander met vuurwerk afsteken
+
Denk ook aan een ander met vuurwerk afsteken