Content is een combinatie van verschillende tools: lezen, kijken en luisteren. Je moet je weg vinden tussen alle content die dagelijks voorbij komt. Verhalen die ervoor zorgen dat je zichtbaar bent op social media, dat Google je kan vinden en daardoor ook je website zichtbaar is of dat nieuwsbrieven worden geopend en misschien zelfs gelezen. De juiste contentmarketing strategie kan hiervoor zorgen.
Social Media
Het is steeds moeilijker om als merk/bedrijf goed te scoren, bijvoorbeeld op de diverse social mediakanalen. Een post op een tijdlijn (Instagram of Facebook) is misschien maar 1/10 van een seconde in beeld. We leven in een wereld waar alles heel snel gaat en zeker ook het swipen op social. Waar iedereen vroeger aan het zappen was op televisie zijn we nu non stop aan het vegen. Dus het moment van aandacht is over het algemeen heel kort. Zelfs bij onderwerpen waar volgers interesse in hebben gaat het swipen snel. Logisch, want je krijgt per dag al iets van 500 tot meer dan 4000 advertenties en andere uitingen te zien. Er komt een punt dat je verzadigd bent. Kijk maar eens naar jezelf, hoelang kijk je gemiddeld naar een post? Kijk/lees je eigenlijk nog wel echt of is het meer automatisme? Stories zijn op het moment populair, ook omdat je daar wat langer aandacht hebt dan in een losse post.
Een podcast, een blog of vlog op je website, of misschien wel een nieuwsbrief
KAN creëren ontwerpt niet alleen content voor social media maar ook voor websites, nieuwsbrieven met animatie en ideeën voor podcast copy. Het doel is dat alle content met elkaar verbonden blijft. Dus op elk kanaal dezelfde campagne in een iets ander jasje maar heel duidelijk hetzelfde verhaal. Eigenlijk alle kanalen, niet alleen online natuurlijk. Alles afhankelijk van het contentmarketing-plan.
De juiste prikkel
Content moet een prikkel raken: grappig, aandoenlijk, mooi, handig, …. En voor iedereen is de prikkel anders. Het kan zelfs per dag schelen met één en dezelfde persoon. Daarom is het vaak een zoektocht voor het beste resultaat. Variatie is belangrijk om verrassend te blijven. Wat je uiteindelijk wenst is dat je post gedeeld wordt, vaak gebeurt dat als er veel humor in zit. Daarom proberen we, met z’n allen, alles uit de kast te halen om dit te bereiken.
Content tools
Wat de laatste tijd erg populair is en zeker nog aan het groeien is, is video en animatie. Beweging trekt onbewust aandacht. Dit met een korte krachtige tag-on waardoor er in een oogopslag aandacht is en je vaker ook de aandacht vasthoudt. Dat wil niet zeggen dat foto’s niet werken maar dat is ook weer afhankelijk wat je wilt vertellen. Gebruik daarom echte foto’s, uniek en van jezelf. Een goede podcast met een mooi verhaal, alsof je naar een roman luistert kan perfect werken. Maar wat dit verhaal kan maken en breken is de juiste stem die het verhaal vertelt.
Interactieve content
Denk aan een challenge (bekende Nederlanders krijgen het vaak voor elkaar dat heel Nederland het doet), een quiz (zoiets als de online pub quiz), een spelletje enzovoort. Dat maakt het leuker en je zorgt voor meer contact.
Motorola’s playlist
Een voorbeeld van interactieve content is een social story die we voor Motorola hebben gecreëerd. Het gaat om een gezamenlijke Spotify playlist te maken voor deze #blijfthuis Corona tijden Voor elke mood een andere playlist: BE homey – BE sporty – BE playfull – BE entertained – BE relaxed. Een interactieve tool– gemaakt door het online marketing pr-bureau (You Engine) van Motorola – zorgen ervoor dat je zelf een nummer aan kan toevoegen en op deze manier een complete playlist krijgt met nummers die je ook weer kunnen verassen. Deze playlist kun je in je eigen Spotify bibliotheek zetten. Door de animatie in het beeld komt de story beter tot zijn recht.
Samenwerken
Ook hier zeggen we het weer: ‘ Alleen ga je sneller, samen kom je verder’. Als je goed samenwerkt, in dit geval voor de beste contentmarketing strategie, met een online marketingbureau en met de klant, bundel je je krachten en maak je met elkaar mooie content




Motorola #BlijfThuis Playlist. KAN creëren content marketing